+31 (0) 233 034 610   contact@highperteam.com

Ben ik ook een High Performer?

Ik ben een high performer! Is dat niet een subjectieve mening? Is het niet zo dat veel mensen van zichzelf zeggen dat zij het maximale uit zichzelf halen in het leven of op hun werk? In dit artikel toon ik een vijftal factoren waar alle high performers aan voldoen. Zo stel ik je instaat om een initiële beoordeling te kunnen maken of jij ook een high performer bent.

Laten we beginnen met vaststellen dat 'High performance' van verschillende kanten benaderd kan worden. High Performance organisaties kunnen op zoek zijn naar high performers en stellen bijzonder strikte eisen om überhaupt toegelaten te worden tot zo'n club. Zij willen dat er optimaal samengewerkt wordt binnen teams en teams onderling met elkaar. De normen zijn gesteld en het is aan de individu om zichzelf te bewijzen dat hij/zij geschikt is om daar te kunnen werken, door aan die normen te voldoen. (Dat is meer dan alleen een behaald diploma). De andere zijde is waar ambitieuze individuen op zoek zijn naar een high performance organisatie alwaar zij op het hoogst haalbare niveau hun professionaliteit kunnen tonen. Zij moeten zichzelf naar dat hoge niveau zien te brengen en moeten het kleinst denkbare team vormen dat wij kennen, namelijk jij met de stem in je hoofd. Vandaag belichten we een aantal kenmerken waaruit blijkt dat je met een high performer te maken hebt of dat je er een bent.

Messi in de kelderklasse

Wanneer je op het voetbalveld op zondagochtend om 08.45 uur bij S.V. Bal op het dak 7 een wereldschone volley uit een onmogelijke hoek scoort, betekend dat niet direct dat je van gelijkwaardig performance niveau bent als Lionel Messi. Maar het wil ook niet zeggen dat je dat niet bent. De context waarin de high performer zijn kunsten laat zien is dus cruciaal om mee te wegen in de beoordeling van high performance. Want is Messi nog een high performer als hij in een competitie speelt bij S.V. Bal op het dak ? Ook al bevat hij nog steeds alle kenmerken van een high performer is het antwoord toch nee. Het element van een high performance omgeving mist in dit voorbeeld. De low performance organisatie S.V. Bal op het Dak is niet in staat om hem te laten excelleren zoals hij dat bij F.C. Barcelona kan. Hij speelt dan ver onder zijn niveau en zal daardoor uiteindelijk zijn motivatie verliezen waarmee zijn prestatie keihard daalt. Messi weet dit van zichzelf en zal daarom werkelijk alles doen om op wereldniveau te blijven meedraaien. Ondanks dat hij reeds het hoogst haalbare heeft bereikt zal hij altijd op zoek zijn naar de verbeterde versie van zichzelf. Kan hij dat niet meer opbrengen? Dan is het einde van een actieve carrière op het hoogste niveau. Kortom de organisatie kan niet zonder de high performer en de high performer niet zonder de juiste organisatie om het hoogst haalbare te halen.

5 kenmerken van een high performer

1. Een high performer is in eerste plaats zeer zelfbewust. Daarmee wil ik zeggen dat je precies weet op welke niveau je nu werkt/sport/leeft en welke niveaus er nog te bereiken zijn. Motivatie zal mede bepalen of je bereid bent om te doen wat je moet doen om daar te komen waar je wilt zijn. Ben jij zo gemotiveerd dat afleiding bij jou geen kans maakt? Heb je uitsluitend focus op je doel? Dan kun je dit kenmerk voor jezelf aanvinken.

2. Om iets te bereiken, wat dat dan ook is, zal je eerst zelf moeten geloven dat jij dat ook echt kan. Wanneer jij twijfelt en onzekerheid de woorden van het stemmetje in je hoofd laat bepalen zal je het nooit gaan halen, hoe goed je ook kan acteren. Wanneer we kijken naar Special Forces leden zullen zij, onder alle omstandigheden focussen op een oplossing van een probleem en niet uitsluitend op het probleem zelf. Wanneer zij zich in een positie bevinden die kansloos lijkt is een positieve mindset nodig om het kleinst mogelijke kansje te zien en daar 100% voor te gaan, welke risico's deze keuze dan ook met zich mee brengt. Kortom een high performer beschikt over een extreem positieve mindset en gelooft volledig in eigen kunnen. Herkenbaar voor jezelf ? Je bent goed op weg.

3. Deze persoon kent geen angst om zich te laten beoordelen door mensen die al veel beter beheersen van hetgeen jij nu doet. De quote :"If you are the smartest person in the room, you're in the wrong room." is hier zeer van toepassing. Een high performer toont lef en durf door fouten te maken en daarvan te leren om zichzelf te kunnen verbeteren. Altijd de grens opzoeken van eigen kunnen en soms daarover heen. Van wie kan je dan beter leren dan van de professionals die -nu nog- beter zijn dan jij. Je krijgt daarmee een heel specifiek doel om naar toe te werken waardoor je nog meer focus krijgt. De feedback die je gaat ontvangen van andere high performers zal radicaal eerlijk zijn. Ja, dat doet soms pijn. Dat is het ego dat geraakt wordt. Negeer dat gevoel en je zal veel sneller ontwikkelen dan je nu zou denken. Je komt er in je carrière namelijk op veel momenten achter dat je er nog niet bent, ook al denkt je ego van wel. Ontvangen van eerlijke feedback is zo ontzettend waardevol voor je ontwikkeling dat je het kunt vergelijken met het vinden van goud. High performers zijn kritisch op zichzelf en dankbaar voor die feedback die hen helpt om te verbeteren en te groeien naar hun doel. Weer een vinkje erbij? (wees trouwens ook radicaal eerlijk naar jezelf bij het beantwoorden van deze vragen).

4. High performers kenmerken zich door een zeer actie en doelgerichte instelling. Zij beginnen te bewegen lang voordat zij klaar zijn en sturen assertief bij daar waar nodig. Onzekerheid speelt bij ieder mens een rol. Echter door te geloven in eigen kunnen, een plan te hebben en focus te behouden, is de ruimte die onzekerheid in het hoofd wil bezetten gereserveerd voor andere zaken en zal daarmee steeds verder wegebben. Een high performer weet dat actie altijd een proces in beweging zet en daarmee zullen er kansen gecreëerd worden. Niet bewegen minimaliseert die kansen en die passiviteit zal worden afgestraft in de doelmatigheid.

5. Om de hoogst haalbare prestatie te kunnen bereiken zal een high performer over een open en eerlijk karakter moeten beschikken. Open wil zeggen dat deze persoon ontzettend nieuwsgierig is naar nieuwe eigen ervaringen, ervaringen van andere mensen en de daarbij behorende andere opvattingen. High performers kijken naar tradities als iets uit het verleden en het vertrekpunt voor de veranderingen van de dag van morgen. Eerlijkheid heeft enerzijds betrekking op communicatie naar anderen anderzijds naar zichzelf. Eerlijkheid in een opvatting over gedrag of kwaliteit van uitvoering van een ander zal door een high performer zuiver en zonder ego worden gegeven. Goed is goed en slecht is slecht. Recht voor zijn raap. Dit is direct de reden dat high-medium-low performers hard met elkaar kunnen botsen. Zet allemaal high performers in een kamer en het kan gaan donderen, echter eerlijk en zonder ego met als doel het proces te verbeteren en dat slaagt dan altijd. High performers zijn ook eerlijk naar zichzelf en nemen verantwoordelijkheid over hun eigen handelen en stappen in een team naar voren om te vertellen dat er fouten zijn gemaakt, en welk deel van de schuld bij hen ligt zonder af te wachten of het door anderen 'gezien' is en ongeacht de consequenties.

En? Voldoe jij aan bovenstaande 5 kenmerken? Is dit een feest van herkenning? Mooi! De volgende vraag die jij jezelf kan stellen is: Begeef jij je momenteel in een omgeving die aansluit bij deze eigenschappen? Is dit de omgeving die jou kan laten excelleren tot het hoogst haalbare? Is het antwoord, ja? Dan zijn alle facetten van high performance aanwezig en is het nu aan jou om net als Messi op het hoogste niveau te blijven, zolang je die motivatie kan behouden. Is het antwoord, nee? Wat ga je daar dan aan doen als je potentie hetgeen overstijgt van waar je nu staat?

In de wereld van high performance ben je altijd op zoek naar de ideale mix van de individu, het team en de organisatie. De altijd veranderende context vraagt op alle niveaus om het vermogen tot aanpassen en daarmee flexibel te blijven voor veranderingen dan wel innovaties. Samenwerking is keiharde arbeid maar wanneer gelijkgestemden de neuzen dezelfde kant op hebben staan en de organisatie dit faciliteert, kun je je nog niet voorstellen in welke prettige omgeving je terecht bent gekomen. Daarom willen high performers dit nooit meer verliezen....