#1 Bonus

Klik hier rechts voor de 5 jaars doelen planner

#2 Bonus

Klik hier rechts voor het 3 minuten dagboek

#3 Bonus

Klik hier rechts voor overige handige journaling templates

Begeleide meditatie -

Voor vertrouwen

Deze oefening staat in het teken van vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, in een ander. Of in de toekomst. Misschien zijn er dingen in je leven gebeurd die je vertrouwen hebben beschaamd en voel je je hier wankel door. Misschien heb je je eigenlijk altijd onzeker gevoeld over jezelf. Over je uiterlijk. Over waartoe je in staat bent, over je toekomst.

Begeleide meditatie -

Voor vergeving

Deze oefening staat in het teken van vergeving. Vergeving is een hele krachtige vorm om verlichting te vinden en om spanning los te laten. Spanning die soms als jaren vastzit in je lijf. Pijn in je hart, of gevoelige wonden die openliggen. Wrok, of boosheid naar jezelf of naar een ander zorgen ervoor dat je jezelf continu blijft omhullen met een deken van zwaarte en dat deze pijn elk moment weer kan opduiken. Tot het moment dat je bereid bent om te vergeven. Want als je jezelf toestemming geeft om te vergeven, gebeuren er wonderen in je leven. Je zal ervaren wat deze verlichting met je lichaam doet en met dingen die er plaats vinden in je leven. Je zal deuren sluiten, waardoor vele andere deuren zich openen. Deze visualisatie oefening begeleidt jouw bij het proces van vergeving. Het kan zijn dat sommige situaties die om vergeving vragen, langer de tijd nodig hebben. Of misschien heb jij het nodig om langzaam af te dalen naar de kern van de vergeving en heb je hier meerdere visualisaties voor nodig. Weet dat elke keer dat je hier bewust naar afdaalt, je dichter bij volledige vergeving en verlichting komt. Want enkel door vergeving zullen je wonden helen.

Begeleide meditatie -

Voor meer zelfcompassie

Deze oefening staat in het teken van de liefde en compassie voor jezelf. Want de meeste van ons zijn extreem kritisch op zichzelf. Laten zich veel leiden door een strenge en veeleisende innerlijke stem. Misschien leg jij de lat ook altijd hoog voor jezelf. Dat je veel van jezelf vraagt. Misschien soms wel teveel. Deze meditatie helpt je, wanneer je ego de kop op steekt om je focus te verleggen van moeten naar willen. Van zorgen, angst en gejaagdheid, naar liefde, rust  en vertrouwen.

Begeleide meditatie -

Voor meer positiviteit

Deze oefening staat in het teken van positiviteit en optimisme. Belangrijke voorwaarden om je gelukkig en energiek te kunnen voelen. Om je te wapenen tegen zorgen en angsten en om vooral te leven vanuit een verlicht gevoel en flow.

Begeleide meditatie -

Voor energie en motivatie

Deze oefening staat in het teken van het opwekken van energie en motivatie. Soms kun je een energie boost gebruiken. Laat deze begeleide meditatie je helpen om vandaag meer energie, motivatie en inspiratie op te wekken.

Begeleide meditatie -

Voor een heldere en vrije geest

Deze oefening staat in het teken van helderheid en inzicht. Soms heb je in een snel en hectisch leven niet altijd de tijd om stil te staan bij wat je bezig houdt. Je hoofd voelt soms zwaar en vol. Door stil te staan en te ontladen zullen zich vaak inzichten aan je openbaren. Keuzes die je misschien dient te maken.  Of negativiteit of vastzittende emoties waar je je los van moet maken om je weer helder en vrij te kunnen voelen.

Begeleide meditatie -

Voor een goede nachtrust

Deze oefening staat in het teken van ontspannen in slaap vallen. Vele van ons hebben problemen met inslapen. Om in te slapen is het vaak nodig om bewust met je aandacht naar je fysieke lichaam te gaan en ontspanning op te roepen door bewust spanning los te laten.

Begeleide meditatie -

Vind rust bij onrust

Deze oefening staat in het teken van een rustige en heldere geest. Een van de belangrijkste voorwaarde om rust en tevredenheid te kunnen ervaren en om kansen en wonderen te ontvangen. Om productief en succesvol te zijn.

Begeleide meditatie -

Vind balans

Deze oefening staat in het teken van balans. In een tijd waarin we veel uit ons hoofd leven, laat deze meditatie je bewust worden van de connectie tussen je lichaam en je geest. Door deze balans weer te vinden, zal je je steviger en veerkrachtiger voelen en tegelijkertijd meer rust ervaren.

Begeleide meditatie -

Maak je los van je kritische stem

Deze oefening staat in het teken van je innerlijke kritische stem. Een stem die je niet altijd helpt, maar je vaker afremt. Een stem die je dikwijls onderuit haalt en je altijd wil behoeden voor risico’s. Vandaag ben je je bewust van je innerlijke stem, maar houdt hij je niet in de houdgreep. Deze meditatie helpt je om meer los te komen van deze stem, zodat er ruimte komt voor je diepste wensen en verlangens.

Begeleide meditatie -

Loslaten

Deze oefening staat in het teken van veranderingen. En van loslaten.  Misschien spelen er momenteel veranderingen in je leven. En vind je dit soms moeilijk te accepteren.  Misschien heb je keuzes gemaakt, of er zijn keuzes voor je gemaakt die een grote impact hebben op je leven en op hoe je je voelt. Misschien is het iemand die je wilt loslaten. Of iemand die je misschien bij je wilt houden, maar waarbij het beter is om hem of haar toch te laten gaan.  Misschien is het een baan, je huis of misschien zijn het denkpatronen over jezelf die je niet langer dienen. Misschien is het boosheid of verbitterdheid wat al een langere tijd in je huist. Het is tijd. Je bent er klaar voor dit te doen.