#11 Voeding. Waarom je eten bepaalt of je je doelen behaalt. 

Voeding is niet alleen bepalend in het voorkomen van welvaartziektes. Topsport atleten weten dat voeding een cruciaal onderdeel is van hun performance en succes. Zij hebben hun lichaam nodig om doelen te behalen. Zij geven prioriteit aan hun 'machine'. Maar waarom prioriteren we voeding in het bedrijfsleven niet? Waarom kijken we überhaupt nog zo weinig op een holistische manier naar de mens? Waarom vinden we het zo moeilijk om kroketten uit de bedrijfskantine te halen? Of dat taartje bij de koffie af te slaan? 


Ben jij bereid te doen wat nodig is? Begin dan met meer te leren over voeding, als brandstof van jouw lichaam. Hoe? Om te beginnen door te luisteren naar deze podcast waarin Laurent van Engeland en Tessa van Essen hun visie geven op het belang van voeding bij alles wat je wilt bereiken.

Highperteam podcast - Upgrade naar jouw next level

Dit is de podcast die gaat over jouw Upgrade naar Next level Geluk en Succes. Over het upgraden van jouw potentieel. Wij zijn Highperteam. Een team van mannen en vrouwen, succesvol ondernemers, voormalig elite militairen en topsporters. Wij zijn ervan overtuigd dat het leven van je Next level in Geluk, Performance en Succes dichterbij is dan je denkt. Zolang je maar de juiste stappen weet te zetten. In deze podcast-episodes gaan we iedere week in gesprek over zelfontwikkeling vanuit thema's als mindset, emotie, slaap, voeding, beweging, succes en ondernemen. Join us and trust the process.

#10 Biofeedback.

Hoe luister je naar de signalen van je lichaam?

Biofeedback.  De laatste jaren lijken we steeds meer vanuit ons hoofd te leven. Signalen vanuit ons lichaam worden nauwelijks meer opgemerkt. Burnout, rugklachten en andere sluipmoordenaars liggen op de loer.  


Waarom negeren we massaal signalen vanuit ons lichaam? En waarom geven we gezondheid en het upgraden van onze energie niet altijd de prioriteit?  


In deze podcast geven Rico Briejdal en Tessa van Essen hun visie hierop en op hoe een tooling biofeedback daarin extra handvatten kan geven voor henzelf en hun coachees.

#9 PIJN, Wat is het nut van pijn en verdriet?

Pijn is fijn en bloed is goed. Waarom zeggen we dit? Is dit wel echt zo? De meeste mensen die pijn hebben ervaren willen dit liever nooit meer. We zijn geprogrammeerd om pijn te voorkomen en risico's te vermijden. 

Maar wist je dat fysieke en mentale pijn zorgen voor activatie in hetzelfde hersengebied? Pijn is dus altijd een mentale beleving. Maar wat is het nut eigenlijk van pijn? En waarom lijkt de een een hogere pijngrens te hebben dan een ander? En waarom is het verliezen van een geliefde pijnlijker dan het breken van een been?   

Door plastisch te kijken naar het pijncentrum in ons brein in relatie tot onze ervaring en gedrag leren we het beter te begrijpen en beter te luisteren naar pijnprikkels. Of soms juist niet...


In deze podcast geven Rico Briedjal en Tessa van Essen hun visie hierop. Luister nu! 

#8 WINTERDIP, Hoe loos je die winterdepressie?

De bladeren vallen van de bomen en daar zien we ook mensen bij bosjes omvallen. De winterdip. De donkere dagen. Mensen trekken zich naar binnen.  Maar hoe komt het dat 1 op de 3 mensen zich wat vermoeid voelen, somber en niet uitgerust tijdens de winter. Vrouwen vaker dan mannen.


In deze podcast geven Rico Briedjal en Tessa van Essen hun visie op de winterdip. Een winter depressie, wat is het en wat kun je eraan doen? Luister nu!

#7 FOMO, De angst om iets te missen

FOMO - the fear of missing out. Het is de angst om niet bij leuke gebeurtenissen te zijn en iets te missen. Het is een echte epidemie van onze tijd geworden. De reden daarvan is vooral ons continu toenemend gebruik van sociale netwerken. Het gevoel van permanente onrust, jagen van het ene ding naar het andere. Daarmee verleert het gif van de vergelijking verleerd ons om te ontspannen en te genieten van het hier en nu.  Hoe pakken we de grip terug, hoe gaan we om met de onrust van the fear of missing out? Hoe zetten we dit om naar JOMO (Joy of missing out) En hoe voorkomen we dat we afhankelijk worden van de digitale sociale omgeving?


Luister nu de podcast waarin Rico Briedjal en Tessa van Essen hun visie geven hierop (link in comment)

#6 Faalangst, hoe ga ik ermee om?

Iedereen heeft er wel eens last van. Angst om te falen. Angst dat iets mislukt of dat je door de mand valt. Faalangst.  De positieve kant hiervan is dat het je scherp houdt, het je focus geeft en je net wat meer geconcentreerd bent om de taak te laten slagen.  Maar de keerzijde is dat de negatieve vorm van faalangst mensen juist blokkeert en hen de situatie laat vermijden waar ze bang voor zijn. Of dat ze minder presteren dan dat ze zouden kunnen.  In een maatschappij waarin prestatie en performance enorm belangrijk is, lijken we onszelf soms te verliezen in deze output eis. We ontlenen onze eigenwaarde eraan, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. En dit ontstaat dikwijls in onze jeugd. Niet zo gek dus dat een Amerikaans onderzoek laat zien dat 40 % van de kinderen tussen de 8-12 jaar in meer of mindere mate last heeft van faalangst. Een fundament waar ze als volwassenen vaak mee blijven worstelen, als dit niet bij de kern wordt aangepakt.  


Herken je gevoelens van faalangst? Wil je weten hoe je hier zelf het beste mee omgaat en wil je weten wat onze struggles hiermee zijn als kind en als ouder?  Rico Briedjal en Tessa van Essen delen hun visie en ervaring. 

#5 Waarom gezonde gewoontes en routines bijdragen aan performance

Waarom zijn gezonde gewoontes en routines nou zo belangrijk bij het bereiken van je doel? Simpelweg, omdat je er anders niet komt. Je hebt energie nodig, je hebt creativiteit nodig en dat kun je niet zomaar ergens kopen. Start met het prioriteren van jezelf en je energie en doe er alles aan om dit naar het hoogste niveau te tillen. Je gaat toch ook geen race rijden met een halve auto?


Rico Briedjal en Tessa van Essen geven hun visie hierop.

#4 Welke invloed heeft omgeving op je succes?

Ben je bereid om te doen wat nodig is, als het gaat om de mensen om je heen? Ook als het betekent dat je sommige vrienden zal moeten loslaten? Omdat ze een andere kijk op de wereld hebben, of er een andere leefstijl op nahouden? Of misschien betekent het dat je je familie minder frequent zal gaan zien, omdat er veel drama is.


Wist je dat de mensen die je het meest dierbaar zijn, vaak het snelste de dupe worden van jouw investering in oppervlakkige relaties. Wil je echt gaan voor goud en je doelen bereiken? Dan zal je soms ook minder geliefde keuzes moeten maken. Keuzes die anderen misschien niet begrijpen, of die jou of een hen wellicht pijn zullen doen.


Rico Briedjal en Tessa van Essen geven hun visie hierop.

#3 Hoe vind je je purpose?

Een purpose, een innerlijke drive. Een hot topic binnen het bedrijfsleven. We lijken er tegenwoordig massaal naar op zoek. Maar om deze te vinden zul je jezelf wat belangrijke vragen moeten stellen.  Als je tevreden terugblikt op je leven, wat heb je dan gedaan? Wat heb je betekent? Of anders gezegd; Waar spring jij elke dag graag je bed voor uit? Veel mensen jagen doelen na die vaak niet eens van hen zijn. Het zijn doelen van hun ouders, doelen van hun omgeving, of het zijn slechts proces of veranderdoelen. Maar wat is nou echt jouw koers? Waar gaat jouw vuur van aan? Waar krijg je nou echt energie van? Het antwoord is voor vele van ons een zoektocht. Zeker wanneer je al een koers hebt ingezet.


Hoe kom je achter je eigen innerlijke drive en wat is er nodig om je leven volgens deze purpose in te richten?  Rico Briedjal en Tessa van Essen geven hun visie hierop.

#2 Emoties. Welk effect heeft dit op je keuzes en je gedrag?

Een verstandige keuze maken? Een wijs besluit. Kun je dat alleen maken met je 'gezond' verstand? Kan de ratio daarbij zonder de emotie?  En hoe kan het dat mensen zich soms vooral laten leiden door woede, teleurstelling of verdriet? En waarom kiezen mensen ervoor om in een toxic relatie te blijven?  


In deze podcast staan Rico Briedjal en Tessa van Essen stil bij de rol van emotie in besluitvorming en gedrag.

arrow_drop_up arrow_drop_down